8 statistika vezanih za "affiliate" marketing

8 Statistika koja dokazuje da Affiliate marketing pobjeđuje u marketingu

U 2016. godini, američki trgovci na malo prodali su 4,7 milijardi dolara za affiliate marketing. Zapanjujuće, očekuje se da će do 2020. američka affiliate marketing potrošnja iznositi 6,8 milijardi dolara.

Danas, affiliate marketing provodi se u širokom rasponu društvenih medija. YouTube često sadrže partnerske veze u opisima videozapisa kako bi istaknuo proizvode koje spominju ili odjeću koju nose. Slično tome, blogeri često postavljaju partnerske veze unutar recenzija proizvoda objavljenih na njihovom blogu. Upotreba affiliate marketing strategija postala je sve relevantnija jer potrošači pokazuju sklonost online kupnji, a kreatori sadržaja traže nove načine za generiranje prihoda.

Marketinški stručnjaci za affiliate marketing trebali bi znati

Rast i važnost affiliate marketing postaje neporeciv. Iskorištavanjem povezanih društava marketinški stručnjaci mogu doći do neiskorištenih publika s ugrađenim povjerenjem. Ovdje smo prikupili najrelevantnije marketinške odnose affiliate marketinga koji se moraju znati.

1. 5,3 milijarde dolara bit će iskorišteno na američkom affiliate marketingu 2017. godine

Studija Forrester Consultinga proučila je potrošnju afilijacijskog marketinga u SAD-u i predvidjela da će ukupni trošak affiliate marketinga porasti 10,1% godišnje do 2020. godine. Ukupna povezana potrošnja u 2017. godini predviđa se da će iznositi 5,3 milijarde dolara. Do 2020. ta potrošnja može porasti na 6,8 milijardi dolara.

2. 81% robnih marki koristite affiliate marketing programe

Affiliate marketing i dalje povećava popularnost među oglašivačima, dijelom zbog svoje prirode izvedbe. Čak i više izdavača nego oglašavači koriste marketinšku strategiju za generiranje prihoda. Od 2016. godine 81% robnih marki i 84% izdavača iskorištavaju affiliate marketing.

3. Pretraživanje kamata porasla je za 30% za "affiliate marketing" u jednoj godini

Prema Googleovim trendovima, od rujna 2016. do rujna 2017. traženje interesa u pojam "affiliate marketing" poraslo je za 30%. Budući da online kupnja postaje sve popularnija, pad cigle i žbuke ostaje, affiliate marketing može postati korisniji nego ikad.

4. 20% godišnjeg prihoda izdavača generira se putem affiliate marketinga

Publikacije su prilagodile svoju mrežnu strategiju za generiranje prihoda putem društvenih medija, kao što je Snapchat Discover, kako bi nadoknadili pad prodaje. Affiliate marketing u obliku spotlight proizvoda i recenzije proizvodi 20% godišnjih prihoda izdavača.

Povezani post: Koliko su glavni izdavači marketinga s utjecajem društvenih medija

5. 16% svih online narudžbi se generiraju putem Affiliate marketinga

Affiliate marketing sada pokreće istu količinu internetskih narudžbi kao što je e-mail marketing. Usporedno, plaćeni pretraživački pogoni čine 20% online narudžbi i organsko pretraživanje za 21% online narudžbi.

6. 7 milijuna dolara prihoda od affiliate marketinga proizvelo je jedan utjecaj u jednoj godini

Jason Stone, poznatiji na Instagrama kao milijunski mentor, generiran je u prodaji od 7 milijuna dolara u razdoblju od lipnja 2016. do lipnja 2017. samo putem affiliate marketinga. Stvoritelj je jasno izjavio da sudjeluje samo u kampanjama affiliate marketinga koje odgovaraju interesima publike. Prema njegovu mišljenju, affiliate marketing je najuspješniji kada utjecajni promotori proizvoda u skladu s njihovim osobnim brandom i posebnom nišom.

7. Moda je najpopularnija kategorija afilijacijskog marketinga, koju slijedi sport i zdravlje / wellness

Studija koja je analizirala 550 affiliate marketing programa otkrila je da je 18,7% afilijaških kampanja promoviralo modne proizvode. Affiliate marketing za sportske i vanjske proizvode činio je 14,6% od 550 programa, a zdravlje / wellness i ljepota činili su 11,1%.

8. Kreatori dobivaju do 10% prihoda za affiliate marketing sa Amazona

U ožujku 2017. Amazon je promijenio stope affiliate marketinga. Prije su kreatori mogli napraviti bilo gdje između 4-8,5% prihoda proizvoda tako što će ostvariti prodaju putem afilijacijskog marketinga. Sada kreatori mogu zaraditi do 10% provizije za promicanje luksuznih artikala, a na drugom kraju spektra, 1% provizije za promociju video igara.